Het drukken van stickers is tegenwoordig erg gemakkelijk en dit kun je eenvoudig laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Het ontwerpen van een sticker kunt u zelf doen maar ook is het mogelijk dat u het laat doen door een gespecialiseerd bedrijf in stickers. Het doel van stickers kan erg verschillend zijn, sommige bedrijven gebruiken het voor promotie van een product of merk of gewoon tot het aanzetten van een verkoop. Het is ook mogelijk om stickers voor privé te laten maken en vervolgens bedrukken. Het ontwerpen van een sticker gaat tegenwoordig erg snel en kan direct online gedaan worden. Het formaat van de sticker is zelf te bepalen dit kan om de millimeter na gemaakt worden. Je het veel verschillende vormen voor de stickers zo kun je een vierkante of ovale of een ronde sticker nemen.

Online sticker ontwerpen

Het ontwerpen van een sticker is online heel gemakkelijk te doen. Zo hoeft u alleen te kiezen wat voor soort sticker u wilt en welk formaat de sticker moet hebben. Als je in grote getallen stickers gaat drukken bent u een stuk goedkoper uit met de inkoop van deze stickers. Want zoals ze altijd zeggen bij de stickers, massa is kassa. Je kunt stickers bestellen die moeilijk te verwijderen zijn of stickers die wat losser zitten zodat er geen lijmresten achter blijven. De stickers die beter plakken zijn vaak bedoeld voor buiten omdat stickers buiten wat sneller aangetast worden. Dit kan komen doordat er veel wind is of omdat er regen valt waardoor de stickers zullen loslaten. Als je de voorkeur hebt om de stickers op de ramen te plakken kun je ook kiezen voor raamstickers. Deze stickers zijn speciaal ontworpen om op een raam te plakken en laten geen lijmsporen achter als u de sticker weer verwijderd.

Eigen stickers

Met eigen stickers kunt u een unieke sticker laten ontwerpen waardoor je eerder zult opvallen tussen de andere stickers. Bij een stickerbedrijf kunt u de geschikte maat en logo bepalen. Vaak is het zo dat je via de website van een stickerbedrijf je eigen inbreng kan hebben voor het bepalen hoe de sticker er uit moet zien. Meestal is het ook mogelijk dat je bij het aanleveren van een PDF een reactie krijgt van het bedrijf of dit mogelijk is om op de gewenste sticker te plaatsen. De transparante stickers zijn van erg uitstekende kwaliteit omdat ze goed blijven zitten. Maar het fijnste aan deze sticker is dat hij eenvoudig te verwijderen is met de hand. De transparante stickers zijn vaak erg dun dus wanneer deze op een raam word geplakt kun je hem van 2 kanten bekijken.